zaterdag 24 april 2010

Crack Free




Een hele nieuwe techniek: Crack Free. Dit is een soort stijfsel, ook wel textielversteviger genoemd. Maar je kunt het ook op een kaart spuiten, daarna met Pearl ex, Perfect pearls of alcoholinkt bewerken.
De onderste is echt heel netjes dus zie je niet veel contouren. Wel leuk maar de volgende heb ik iets minder netjes gewerkt en geeft gelijk een mooier effect. Die twee zijn gedaan met Perfect pearls.
Bovenste is een beige kaart, dan bewerkt met Alcohol inkt. Weer een heel ander effect. Ook is het zo dat als je een andere achtergrond kleur karton gebruikt ja dan krijg je weer heel iets anders. Heel leuk om te doen want tijdens het drogen (met heattool) gaat het ook nog eens lekker ruiken....



woensdag 21 april 2010

Late Paas kaart

echt een hele late Paas kaart maar ach maakt het uit? Een ei lust je het hele jaar door ook wel dus kon ik dit nog wel maken voor de uitdaging van MMD: ei, ei, ei.
Het scrap papier is te mooi om er iets op te plakken en daarom heb ik er gewoon op gestempeld. Klein nestje onder twee eitjes en ach de rest spreekt voor zich.
Alle stempels zijn van Cherry Pie, het Dali sheet.

MixedMediaDivas

Bij de MixedMediaDivas was de maanduitdaging: Koe of ook wel MOO genoemd. We kregen weer een goed gevulde enveloppe van Elly en ja hoor daar rollebolden veel koeien uit. Met nog veel en veel meer "goodies". Dus aan de slag, koe iets donker gemaakt met zwarte inkpad, maar gewone witte vlekken vond ik te...gewoon? Dus uit een stuk atlas papier vlekken geknipt en daar is ze dan: Sybrich Inter. Ze in internationaal, bekend in vele landen en voelt zich overal op haar gemakkie. Het plaatje achter haar zat er toevallig ook bij, zo kreeg ik gelijk diepte. Ook de lucht was een scrap papier, daar muziek wolken in gedaan. Want muziek zit er altijd in de lucht. Verder afgewerkt met zelf geknipt gras, wat hier en daar stukkies papier en wolken vast gezet met knoopjes en raffia.
Letter en pijltjes zijn afwrijf spullen, dus geen stempel is hier aan te pas gekomen maar leuk om te doen was het zeker....!!!

Ooo het is een A4 geworden, kun je lekker veel op kwijt.



maandag 19 april 2010

Hetzelfde als vorig

En zo is deze ook gemaakt, ja als de vorige. achtergrond papier is zwart/wit maar ook hier heb ik met een rode stift dat iets aangepast. Onder de stempel een fiber: zwart/wit. Ook heb ik de afdruk iets inkleurd, ja ook met rood natuurlijk maar ook met licht groen.

Opaque Rainbow Eclipse embossingpoeder

Het lijkt zwart zo onder de scan vandaan maar is ook een soort "glitter-embossing poeder". Dus als je ook deze draait komen er weer veel kleurtjes tevoorschijn. Maar ik wou toch iets zwart/wit doen....nah nee niet helemaal leuk. Dus hier en daar iets opgevrolijkt met rood.

vrijdag 9 april 2010

Transparante embossing poeder

Conny de Lely (KicoStamps) heeft nieuwe embossing poeder, transparant. Dat is heel apart, want dit is gestempeld met Distress Barn door, maar wordt met die poeder een beetje bruin. Ook gaat het glimmen, krijgt meerdere kleuren maar ja dat laat de scan natuurlijk niet zien. Heel leuk om mee te werken, juist omdat je zelf ook niet weet welke kleur er nu precies tevoorschijn komt....

Puzzle with stamps


Nogmaals aan de slag gegaan met de overgebleven stukken stempel afdrukken, raar maar heel waar: er konden zelfs nog twee worden gemaakt. Beentjes van kinderen, armen van dames en een rokje van een kleedje. En zo aldoor krijg je meer en meer ideetjes en ....een heleboel rommeltjes op je werkplek. Maar leuk om te doen is het zeker.


donderdag 8 april 2010

Puzzle with stamps


dit is heel, heel apart om te doen. Stempels bij elkaar zoeken en die dan op een stuk stickerpapier plakken. Dan uitknippen en daar dan een ...dame mee maken. Lijkt gemakkelijk maar je moet wel armen/benen/lijfje en hoofd bij elkaar zien te krijgen. Eenmaal bezig is het natuurlijk weer een hele leuke en fijne uitdaging en ja ook de achtergrond zijn allemaal kleine stukjes bestempelde scrapppapiertjes. Dit is de eerste maar niet de laatse want ook dit vind ik echt heel leuk om te doen.

Embossing poeder kaarten


Nog even gespeeld met de nieuwe embossingpoeders van KicoStamps. Soms krijg je de leukste en hele aparte effecten. De groene is gestempeld met Forest Moss van Distress, zie je gelijk dat het heel anders wordt want de vlinder en tekst zijn daar ook mee gestempeld, de distel is met embossingpoeder gedaan... Tekst en vlinder zijn van KicoStamps, distel is van Art Journey.
De paarse is gestempeld met Distress Dusty Concord, Aqua mist embossingpoeder erover en dan....heel anders en heel apart. Glimmen zie je nu ook, de steeltjes zijn hier en daar nog iets paars. Ook in de bloem zelf zie je de verschillende kleurtjes, ja die zitten in de embossingpoeders...Heel leuk om mee te spelen.

vrijdag 2 april 2010

Bird


KicoStamps heeft een nieuw soort embossing poeder en ja daar mag ik mee spelen. Het is heel apart, glimt en heeft hele kleine glimmertjes erin. Niet overdreven veel maar subtiel en ook met veel kleuren. Jammer dat de scanner dat niet laat zien, toch zie je wel dat het aparte embossingpoeder is.