zaterdag 27 februari 2010

Gesso kaarten op elkaar


Ook deze is gemaakt met Gesso, maar op een andere manier. Dit wordt ook beschreven in een workshop van Conny de Lely, Uitleg Technieken 5.
Je doet op 1 kaart wat "klieders" Gesso, drukt er dan een andere kaart op en dan krijg je dit effect. Deze keer lijken het vingerafdrukken...Achtergrond heb ik bewerkt met Rub ons, heel leuk om ook dat weer eens te gebruiken.
Het horloge is van Sprankle N Sprinkle, tekst is van KiCostamps. S N S is ook te koop bij KiCoStamps. Oo ja met opzet deze vast gezet met twee verschillende kleuren eyelets, de achtergrond is ook verschillend. En een heuse "ketting" om het horloge vast te houden.

Gesso met credit card


Op de site van Conny de Lely staan nieuwe technieken bij Uitleg Technieken 5 . Deze is gemaakt met Gesso, dan erover heen met een creditcard en daarna met een babybillendoekje weer erover heen. De Gesso komt heel goed uit, kaart wordt heel apart. Dit is heel erg leuk om te doen en de uitkomst is altijd weer een verrassing.
Deze keer het symbool gebruikt van Afrika sheet van KiCoStamps op de achtergrond, ook die tekst en het jagertje komen van dit sheet. Een diaraampje beschilderd, daar achter vellum met een klein jagertje. Verder afgewerkt met twee kleuren lint die er wel bij passen.

zaterdag 20 februari 2010

Drie keer dezelfde stempel






Deze stempel heb ik geruild met Bea, lag nog keurig te wachten. Dus dan ook gelijk er maar drie mee gemaakt. De twee met gekleurde achtergrond is gedaan met Distress inkt op craftsheet + Glimmer Mist. Heel leuk, geen idee welke kleur er tevoorschijn zal komen. De zwart/wit vind ik zelf heel mooi. Wou ik het mooie lint ook bij hebben dus daarvoor ruimte overgelaten.

woensdag 10 februari 2010

Liefde


Op één van de groepen hebben we deze maand als thema: Liefde. En laat deze stempelafdruk nu nog op mijn bureau liggen om afgewerkt te worden. Rondom dus weer brons, iets ingekleurd deze keer want Whisper?? Tsja wat die kleine meid het jongetje in het oor fluisterd???
Achtergrond is vloeipapier met Glimmer mist, daarop weer gestempeld. De struiken hadden geen hartjes, die heb ik er dan ook zelf maar op getekend. Afgewerkt met een stukje raffia, meer vond ik er niet bij passen.

dinsdag 9 februari 2010

Silver Leaf


Deze had ik al gemaakt maar de achtergrond vond ik 'te netjes'. Nu vond ik in een boek voor fotografie allerlei aparte foto's, negatieven enz. Daar komt dan ook deze achtergrond vandaan. Heeft ook iets "zilver-achtig". Wel bewerkt met Distress Antique Linen, werd het iets minder wit.
Maar het is een drukke achtergrond, dus heb ik hier ook restjes jute gebruikt onder de stempel en zo het drukke minder druk gemaakt.
Kaart daarna gemat op een donker beige kaart en daarna op zwart.
Wel zie je heel duidelijk dat ik twee soorten leaf heb gebruikt, boven is het meer zilver dan langs de randen waar ook zilver leaf zit maar dat valt minder goed op.

Brons Leaf


De stempel is rondom met Brons Leaf bewerkt, een klein beetje ook in de stempel zelf maar meer niet. Daar onder heb ik een klein stukje krant geplakt, eerst bewerkt met Distress Vintage Photo. Zo ook het andere stukje karton, gelijk aan het karton waar de stempels op is afgedrukt.
Daaronder onze oude geldzakjes, ooit hadden we ze nodig in het cafetaria maar ze liggen nu omdat je.....nooit iets weggooit?? Juist. Kwam goed van pas, aan stukken gescheurd en met brads vastgezet. Daarna zwart karton, dan weer hetzelfde karton als waar het meiske op is gestempeld. Afgewerkt met zwart karton.
Stempel is volgens mij van Oxford stempels.

maandag 8 februari 2010

Gold Leaf kaart


Mijn eerst Gold Leaf kaart is gemaakt met Brons. Het zijn echt super dunne velletjes maar ach ook dat leert wel om er mee te werken. Eerst zit je eronder, neus , oren enz. Later gaat dat wel beter.
Gisteren een paar kaarten bewerkt met speciale lijm: DUO Embellishsing Adehsive, dit blijft heel lang tacky dus kun je rustig een paar kaarten bewerken met deze lijm, daarna met gold leaf aan de slag.
Eerst de afdruk gemat op zwart, wat ik mee heb laten "lopen" met de afdruk. Daarna half gemat op copper karton. Twee stukken scrap papier genomen, een soort houtwerk achtergrond. Dat verfrommelt en weer recht getrokken. Randen bewerkt met Distress Walnut Stain en verschillend opgeplakt. Ook heb ik de achterste zwarte kaart is "verouderd". Door er dubbelzijdig tape op te pakken, dat er weer af te halen en dan neemt het een laagje mee.

woensdag 3 februari 2010

Grid en ik


Vandaag een kaart gemaakt met de Grid-techniek, alleen wel een eigen tintje aan gegeven. Gewoonlijk heb je niet die dikke strepen er tussen, deze keer wel gedaan.
Kleuren zijn: Distess blauw en Bruin en de rand werd deze kleur........Nah, vond ik nog leuk ook dus zo mooi gelaten. Hokje en hoekjes bestempeld en het huisje paste precies mooi in het midden. Donker dus valt hij echt op en dat wou ik ook.

allemaal poeskes


Op het internet had ik de poezen achtergrond gevonden, geprint en natuurlijk ook even een kaart gemaakt. De grote poes is met copper embossing gestempeld, glimt heel mooi.
De tekst is van KiCoStamps.

maandag 1 februari 2010

Haring Boontje


Nee zo heet deze techniek nu net niet. Het is Heringbone, visgraat. Maar ach haring en boontje is ook lekker. Leuk om te doen, je moet repen snijden, een paar bijpassende kleuren en dan op de kaart plakken. Die kaart heb je dan al helemaal met dubbelzijdig tape beplakt.
Dan een Diagonaal, daarna maak je aan beide zijden een T. Zo krijg je vier stukken wat je kunt opvullen. Wel letten dat je alle kleuren op gelijk op laat volgen. Zo worden die vier stukken mooi gelijk en ja afwerken is niet zo'n probleem. Achtergrond is al druk dus een mooie tekst o.i.d. is genoeg. Daarvoor heb ik gekozen.
Tekst is van KiCoStamps