zaterdag 17 november 2007

kerst ster










Toen ik de spin and splash kocht zaten er al voorgesneden kaartjes bij. Die had ik natuurlik mooi aan dekant gelegd tot nu.....Ik vond deze ster, en hij moest toch even bewerkt worden. De ene kant met veel silver alcoholinkt gedaan, stempels van SU gebruikt. De andere kant met minder silver alcoholinkt, die lijkt dan ook donderker.

kaart afgewerkt buiten zijkant


Dit was namelijk ook al gedaan, en ik vond het toch iets te druk worden om er nog een tekst bij te zeten aan de binnen kant. Daarom zo gelaten. De kaart kan gewoon staan dus zie je nu wel wat je moet zien, de drie pagina's die zijn bewerkt.
Ik vond het heel leuk om te doen, je moet enorm veel zoeken en veel geduld hebben om het toch "iets" passend te maken....:-)

kaart afgewerkt binnen kant


Ja ik had wel goud karton maar dat vond ik zonde omdat je er heel weinig van zou zien. Dus heb ik mijn gold verf gepakt, en ben gaan schilderen. Dat was de achterkant. Dan de volgende: een soort handgeschept papier wat ik er het beste bij vond passen. Toen de stempel, met embossingpoeder, geprobeerd om toch in de buurt van de kleur te komen.....en ook rondom gesponst met stazon saddle brown en een beetje oranje van een B&J. Maar ik vond het toch iets te "leeg", dus nog een kleine tekst erbij gedaan. Verder niets maar dat laat ik op de volgende foto zien.

kaart afgewerkt


Ik had een kaart gekregen die nog afgewerkt moest worden, dat is altijd een hele uitdaging omdat je natuurlijk net niet de kleuren in huis hebt die degene wel heeft.....maar goed. We beginnen bij het begin. Dit is de voorkant, hier hoefde ik niets aan te doen want alles was al gedaan. Eyelets en lint ook. Dus mocht ik de binnen kant vullen.....

donderdag 15 november 2007

Bloem dichtbij


Hier zie je heel duidelijk het kleine stukje fiber wat ik niet heb weggeknipt. Dit om aan te geven dat het wel degelijk dezelfde zijn:-) Verder niets er aan gedaan, stempels zijn voldoende.
Stempel is van Stampinback.

Bloem


Een bloem van satijn papier gemaakt, er moest veel gerild worden maar dat was geen probleem want ik heb gewerkt met de Scrol-it Board. De binnenste bloem heb ik summier gestempeld, daarin weer een kraal met fiber. Gelukkig had ik een fiber die er pefect bij past. Volgend foto zie je het dichterbij.

woensdag 14 november 2007

Vlinder kaart


Deze kaart is met de Scor-it Board in hokjes verdeeld. Daarna met Stazon Timber brown erover heen gewreven, niet teveel maar genoeg om de randen iets te accentueren. Daarna met dezelfde kleur kleine vlinderkes in de hokjes gestempeld. De grote vlinder is met silver embossing op vellum gedaan, daarna ingekleurd met krijt. Twee mooie roze oogjes op de vleugeltjes. Afgewerkt met kant en twee blommekes.

zaterdag 10 november 2007

Cracle Paint


Al een paar keer met cracle paint gewerkt maar dit vind ik zelf wel het mooist. Gewoon als achtergrond gebruiken, een paar kleine stempeltjes kunnen er wel op gestempeld worden. De twee meisjes zijn op Stampinback karton gestempeld, gemaskerd en daarna gesponst.

maandag 5 november 2007

The King


Nogmaals The King. Deze keer weer met Perfect Resist gewerkt, nu vlekken ermee gemaakt. Eerst gestempeld met geel Distress, daarna perfect resist en daarna met bruin erover met de brayer.
Verder afgewerkt met eyelets en een plat koord, een soort fluweelachtige stof.

zondag 4 november 2007

koffie


Een klein beetje drukke kaart, iets wat ik niet gewend ben maar toch is hij heel moi geworden. De achtergrond heb ik met de spons bewerkt, een mooie zachte kleur gegeven. Ingekleurd met glitterpennen waar ik gelijk de glitter weghaalde zodat het een gewone kleur kreeg.

Kat in't bakkie


Zeker dat kan deze kat zeggen: hebbes......kat in't bakkie. Alleen zal de vis het niet met hem eens zijn.
Achtergrond is lichtgroen (geweest) daarna bewerkt met Perfect Resist en gelijk met een bruine kleur erover heen gegaan met de brayer. Hier en daar komen er nog kleine groene stukjes tevoorschijn.

Frieda


Hier geldt zeker dat de ware kunst is het weglaten......Deze kaart had alleen maar een stempel van Frieda nodig, meer op deze kaart doen is niet nodig. De vrouw zelf is al intrigerend genoeg.

Time......


Zeker weten: de tijd vliegt voorbij, zo ben je een klein meisje en even later ben je een ...ahum oudere dame. Daarom ook de tekst: Take time to play, it's the secret of youth. Maar als je ouder bent: Memory......veel memory.

vrijdag 2 november 2007

Giraffe


Deze keer ging het niet zoals ik wou met de Perfect resist. Ik kreeg niet zulke mooie "uitlopers", dus heb ik er wolkjes van gemaakt. De Giraffe is duidelijk verliefd: en in de wolken en vlinders in zijn buik en rondom zijn koppie.

Opkikker

Als iemand zich niet zo prettig voelt is het altijd leuk om een opkikker te ontvangen. Daarom ook deze speciale opkikker gemaakt. Het leuke is het skelet natuurlijk, dat moet iemand toch even doen lachen.
Achtergrond is bewerkt met brayer en daarna met Metallic mist.

Kerst foto


Zelf een foto maken, en die gebruiken als ondergrond voor een kerstkaart is heel erg leuk en speciaal. Deze foto is echter niet in de winter gemaakt maar met Pasen......Toch nu er wel een kerskaart van gemaakt, met de mooie Kerstpoes van Stampinback.

Nogmaals The King


Ook deze mag natuurlijk niet ontbreken, The King maar nu met een achtergrond gemaakt met Perfect Resist. Het zijn mooie uitlopers geworden: een beetje spotlight. De zwarte kaart is met embsossingpoeder bewerkt.